Kaposszerdahelyért Egyesület

Mester József
Mester József
Képviselő 

 

A Kaposszerdahelyért Egyesület 2000. szeptember 11-én alakult közhasznú szervezetként. 

Nemcsak tagjainak, hanem a helyi közösségnek is nyújt kulturális és művelődési programokat.

Az egyesület 2004-ben megjelentette a Kaposszerdahely története című könyvet egy nyertes pályázat és sok segítő falubeli támogatásával. 2007 óta szervezik a Szent István napi ünnepséget a szerdahelyi Milleniumi Parkban a Szent István szobornál, amit szintén egyesületi kezdeményezésre és összefogással állítottak. 

Hat éve szerkesztik és adják ki a Kaposszerdahelyi Krónika című közéleti lapot. 
2008-ban indította útjára az egyesület a Szerdahelyi Esték rendezvénysorozatot, amelynek keretében lehetőséget kapnak a tehetséges, hobbijukat, munkájukat szerető szerdahelyi emberek a bemutatkozásra. 


Az érdeklődők hallgathattak már előadásokat ötvösművésztől, ékszerésztől, borásztól, pedagógustól, újságírótól, egyetemi tanszékvezetőtől.
Az Egyesület 2007 decemberében szervezte meg az I. Gyermek Alkotótábor kétnapos rendezvényét, ahol helyi művészekkel találkozhattak az alkotni vágyó gyermekek, akik a művészek technikáját leshették el, és saját maguk is kipróbálták a tanult módszereket.


Az alkotótábor kiváló eszköz a tehetséges gyermekek kiszűrésére, a tehetséggondozásra. Lehetőséget biztosít az alkotáshoz, az önkifejezéshez, készségfejlesztéshez. 
Mindehhez járul, hogy a gyerekekkel a környezetükben élő művészek foglalkoznak, olyanoktól tanulhatnak, akikhez bármikor beugorhatnak tanácsért, megmutathatják nekik munkáikat. 
Így testközelivé válik a gyerekek számára is az alkotómunka, és tovább tudják vinni a település értékeit, a népi hagyományokat, az új alkotási módszereket.


A Kaposszerdahelyért Egyesület bemutatkozása:
 A szervezet a dimbes-dombos Zselic kapujában 2000. szeptember 11.-én jött létre. Huszonegy lelkes szerdahelyi ember hozta létre, azzal a célkitűzéssel, hogy szebb és jobb jövőt, komfortosabb életet akar Kaposszerdahelyen. 


Részt veszünk a művelődés és kultúra terjesztésében. A mozgalmas szellemi élet egyike a fő feladatainknak. Patrióták vagyunk, segítjük Kaposszerdahely felemelkedését, hiszünk benne, hogy a falu lakói együtt akarják a számukra fontos anyagi-szellemi fejlődést. Segítünk felfedezni a világ és saját magunk számára is Kaposszerdahelyt. 
Élhető és vonzó településért dolgozunk. 


Az Egyesület célkitűzése, a falu lakóival együtt értéket alkosson meg, hagyományokat teremtsen. 
Kimagaslóan segítse Kaposszerdahely kulturális és szellemi életének fejlődését.

 

A Kaposszerdahelyért Egyesület részére az adó 1% felajánláshoz az adószám:
18772865-1-14