Hírek

Mikrotérségi központot avattak Kaposszerdahelyen
 
Uniós támogatással elkészült az Integrált Mikrotérségi Alapfokú Egészségügyi és Szociális Szolgáltató Központ Kaposszerdahelyen.
 
A csaknem ezer négyzetméteres új épület öt település - Kaposszerdahely, Szenna, Patca, Zselickisfalud és Szilvásszentmárton - lakóit szolgálja majd.
 
Az új épületet Gelencsér Attila avatta fel. A megyei közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselője ünnepi köszöntőjében kiemelte: azért fontos az elkészült beruházás, mert összefogtak a települések és olyan méretgazdaságos, közszolgáltatásokat nyújtó intézményt hoztak létre, amely javítja az itt élők életminőségét. Kaposszerdahely európai úton jár, amelyek mintát adhat más települések számára.
- A beruházás mérföldkő településünk életében - hangsúlyozta Prépost László polgármester. - A projekt révén könnyebben elérhető és magasabb minőségű szolgáltatásokat biztosítunk a lakók számára, de azt gondolom, hogy a letelepedni szándékozók számára is vonzóbb lesz a térség.
Az uniós támogatással megvalósult, 250 millió forintos fejlesztéshez az önkormányzat 12,5 millió forintot biztosított, tette hozzá a település vezetője.
Az épületben a gondozási központon kívül új, modern eszközökkel felszerelt háziorvosi és védőnői rendelő, gyermekjóléti és családsegítő szolgálat kap helyet. Új szolgáltatásként családi napközi fogadja majd a gyermekeket. A teljes körűen akadálymentesített épületet mindenki egyenlő feltételekkel veheti igénybe.
Wagner Ernő, a kivitelező Investment Kft. igazgatója elmondta: szakembereik nagy hangsúlyt fektettek a létesítmény fenntarthatóságára, a műszaki megoldások egész sora - hőszigetelt falazat, 3 rétegű üvegfelületek, hatékonyabb padlószigetelés - ezt szolgálja.
A fűtésre, melegvíz előállításra kialakított rendszer a napkollektoroknak köszönhetően a kazánok hatásfokát 108 százalékra emeli, optimális esetben a fűtésszezon csaknem teljes egészében. Elérve ezzel azt, hogy A+ energiaosztályba sorolt épületet adhassanak ma át a közösségnek.
 
 

Félidőben a mikrotérségi központ építése Kaposszerdahelyen
 
(2011.12.14)
​ Jó ütemben halad az Integrált Mikrotérségi Alapfokú Egészségügyi és Szociális Szolgáltató Központ építése Kaposszerdahelyen. 
A csaknem 240 millió forintból, jelentős részben uniós támogatással megvalósuló új intézmény öt település lakóit szolgálja majd 2012 nyarától, hangzott el a szerdai projektbemutató rendezvényen.
Prépost László polgármester a helyszíni projektbemutatón elmondta: kiváló ütemben halad a beruházás, amely mérföldkő Kaposszerdahely és a mikrotérség életében. 
A sikeres pályázat keretében ugyanis olyan, csaknem ezer négyzetméteres létesítményt vehetnek majd birtokba Kaposszerdahely, Szilvásszentmárton, Szenna, Zselickisfalud és Patca lakói, amellyel magasabb szintre kerül a szociális ellátórendszer.
- A projekt révén egyrészt könnyebben elérhető és magasabb minőségű szolgáltatásokat biztosítunk a lakók számára, másrészt javul az itt élők életminősége és a letelepedni szándékozók számára is vonzóbb lesz a térség - hangsúlyozta Kaposszerdahely polgármestere. - Fontos kiemelni, hogy az új épület olyan energetikai megoldásokkal készül, amely a későbbi üzemeltetés költségeit is takarékosabbá teszi.
A központban a gondozási központon kívül új, modern eszközökkel felszerelt háziorvosi és védőnői rendelő, gyermekjóléti és családsegítő szolgálat, valamint egy házi patika kap helyet. Új szolgáltatásként családi napközi fogadja majd a gyermekeket. 
Az önkormányzat több szolgáltatást az eddiginél szélesebb kör számára is elérhetővé tesz majd, ismertette a fejlesztés részleteit Prépost László.
- Mindezen túl egy olyan közösségi tér jön létre, amely akár nagyobb léptékű kulturális és közösségi rendezvények, klubfoglalkozások, egyéb tanácsadások színhelye lesz. Az építkezés a tervek szerint jövő tavasszal fejeződik be és nyártól már birtokba is vehetik a lakók az új központot.
 


Bokrétaünnepség
 
Elérte a készülő épület a legmagasabb pontját, ezért hagyományosan boktáraünnepséget tartottak a helyszínen. Prépost László polgármester köszönetet mondott az jól haladó építkezés miatt, s a meghívott vendégekkel, kivetelezőkkel közösen megtekintették az épülő létesítményt.


 
Mikrotérségi központ épül Kaposszerdahelyen
 
(2011.08.30.)
Megkezdődött az Integrált Mikrotéségi Alapfokú Egészségügyi és Szociális Szolgáltató Központ építése Kaposszerdahelyen. A csaknem 240 millió forintból, jelentős részben uniós támogatással megvalósuló új intézmény öt település lakóit szolgálja majd 2012 nyarától.
Prépost László polgármester elmondta: a sikeres pályázat keretében olyan, csaknem ezer négyzetméteres létesítményt vehetnek majd birtokba Kaposszerdahely, Szilvásszentmárton, Szenna, Zselickisfalud és Patca lakói, amellyel magasabb szintre kerül a mikrotérség szociális ellátórendszer
Az Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft. kivitelezésében megvalósuló projekt révén egyrészt könnyebben elérhető és magasabb minőségű szolgáltatásokat biztosít a lakók számára, másrészt javítja az itt élők életminőségét és a letelepedni szándékozók számára is vonzóbb lesz a térség - hangsúlyozta Kaposszerdahely polgármestere. 
 
 - A beruházással a helyi sajátosságoknak megfelelően kialakított, a kiadások optimalizálását is figyelembe vevő, környezettudatos gondolkodáson alapuló, vonzó intézmény jön létre.
Az épületben a gondozási központon kívül új, modern eszközökkel felszerelt háziorvosi és védőnői rendelő, a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat, valamint egy házi patika kap helyet, ismertette a fejlesztés részleteit Prépost László.
 
Új szolgáltatásként családi napközi fogadja majd a gyermekeket. 
Az önkormányzat több szolgáltatást az eddiginél szélesebb kör számára is elérhetővé tesz majd.
- Mindezen túl egy olyan közösségi tér jön létre, amely akár nagyobb léptékű kulturális és közösségi rendezvények, klubfoglalkozások, egyéb tanácsadások színhelye lesz. 
Az építkezés a tervek szerint jövő tavasszal fejeződik be és nyártól már birtokba is vehetik a lakók az új központot.


 
250 millió forintos beruházás indult Kaposszerdahelyen

(2011.07.07.)
A mikrotérségi alapfokú egészségügyi és szociális szolgáltató központ 95 százalékban uniós támogatásból valósul meg és Kaposszerdahely, Szenna, Zselickisfalud, Szilvásszentmárton, valamint Patca lakosságát szolgálja ki. 
A részletekről Prépost Lászlót, Kaposszerdahely polgármestere elmondta, az épületbe betelepül a gondozási központ, melyben helyet kap egy modern gyógyászati eszközökkel felszerelt háziorvosi, védőnői rendelő, házipatika, gyermekjóléti- és családsegítő szolgálat. 
Ezen kívül egy 150 fős befogadóképességű, közösségi célokra használható termet is kialakítanak.Folyamatosan fejlődik Kaposszerdahely
 
(2009.09.10.) Két nagy pályázatuk van folyamatban. 
Az egyik a szennyvízhálózat kiépítése, melyre Sántossal és Szentbalázzsal közösen pályázott a település. 
Jelenleg a mintegy egymilliárd forintos beruházás előkészítése zajlik, és várhatóan legkésőbb 2011-ben megvalósulhat a szennyvízhálózat kiépítése. 
 
A másik pályázatban pedig a Dél-Dunántúli Regionális Alapból nyertek lehetőséget szociális egészségügyi központ létrehozására. Jelenleg teljesítik a VÁTI Kht. által előírt pályázati feltételeket, és a remények szerint a jövő évben a 240 milliós beruházás elkészül.


 
Letették a kaposszerdahelyi szociális szolgáltató központ alapkövét

(2009.10.09)
Letették a kaposszerdahelyi Integrált mikrotérségi alapfokú szociális szolgáltató központ alapkövét pénteken. 
Mint Kolber István a térség országgyűlési képviselője rádiónknak elmondta, az épületnek egészségügyi, szociális, gyermekjóléti és kulturális funkciója is lesz, és nemcsak a helyi, de a patcai, szennai, zselickisfaludi és szilvásszentmártoni embereket is ellátja. 
A 240 millió forintos beruházás EU-s támogatással valósul meg.