A leginkább rászorulókat segítik 2017.01.16, Hétfő

Kategória: Hírek

A leginkább rászorulókat segítik
2017.01.16, Hétfő
A legnagyobb hidegben segíti a rászorulókat Kaposszerdahely önkormányzata. A zselici település a Belügyminisztérium által nyújtott támogatásból és saját erőből vásárolt tűzifát, amelyet a leginkább rászoruló családok között osztanak szét. De azokról sem feledkeznek meg, akik nem fértek bele a pályázati feltételekbe - mondta Prépost László polgármester.
 

A rászoruló családoknak szánt tűzifát rakodják a közmunkások Kaposszerdahelyen. Az önkormányzat a Belügyminisztérium 750 ezer forintos támogatásával vásárolta az idei szociális tűzifát.

Prépost László, polgármester, Kaposszerdahely:
Ezt ki kellett egészíteni közel 100 ezer forinttal, és a fuvar költségével. Tehát összességében egymillió forintot fizettünk be szociális fa célokra. 45 köbméter fát jelent ez, amiből 42-t kaptunk ugye, pályázat kapcsán, és hármat pedig saját erőből vásároltunk.

Idén 45 igény érkezett az önkormányzathoz, de a szigorú feltételeknek csak 14-en feleltek meg. Ők kapták meg most a segítséget.

Prépost László, polgármester, Kaposszerdahely:
A fákra jogosultak száma lecsökkent, ezért több fát kapnak, kettőtől négy köbméterig. Átlagosan azt mondom, hogy három köbmétert kapnak.


Házhoz érkezik a meleget adó segítség. Somogyváriék nagycsaládosok, és itt a falu szélén laknak. Ezekben a hideg időkben sokkal többet kell fűteni - mondja Andrea.

Somogyváriné Kiss Andrea:
Jóval többet, igaz kazán van, de még éjszaka is rakni kell.

A fiatalasszony azt mondja, nagyon drága a tüzelő, főleg egy többgyermekes család számára, mint ők.

Somogyváriné Kiss Andrea:
Három kisgyerek van, úgyhogy mindenképpen jól jön. Igaz még maradt valamennyi fánk, de nem lenne elég a télre.

Akik a Belügyminisztérium által nyújtott támogatásból nem részesültek, azokat sem hagyja magára a kaposszerdahelyi önkormányzat. Prépost László polgármester azt mondja: az igénylők rendkívüli települési támogatásban részesülnek.

(Somogy TV, Híradó)